Fødevarekontrol

Skoven byder på Ramsløg

Ramsloeg

Ramsløg er det nye hvidløg

Ramsløg er at finde i de danske skove i hele foråret og under sommeren. Løgene smager af en mellemting mellem almindelig løg og hvidløg, og er derfor utrolig anvendelige i rigtig mange retter.

Ramsløg vokser i kystnære løvskove, som der findes især i Øst-jylland, på Bornholm og Lolland-Falster. Du kan finde og kende ramsløgene ved deres løg-lugt.

Ramsløg er utrolig sunde og fulde af vitaminer. Løgene virker antibiotisk og blodtrykssænkende, samt styrker immunforsvaret.

Ramsløg har faktisk mere end 20 gange så stort C-vitaminindhold som citroner har. Og med en smag som ligger tæt op af hvidløg, så er der faktisk ingen grund til ikke at spise ramsløg.

Men skal dog være forsigtig når man leder efter ramsløg i skoven, fordi de ligner linjekonvaller til forveksling, som er giftige at spise.

Men et sikkert tegn på at du har fundet ramsløg og ikke linjekonvaller er løg-lugten.

Ramsløgene har den karakteristiske løg-lugt, så derfor kan du være sikker på at det er de spiselige ramsløg, hvis der er løg-lugten.

De smagfulde ramsløg kan bruges til pesto, i salater, i vokretter og alt andet du ellers ville bruge hvidløg til.

Det er de helt nye lysegrønne blade som smager bedst, og de kan også helt friske hakkes fint og drysses ovenpå smørebrødet til frokost.

X

Skriv Dig op til
vores nyhedsbrev

X

Brug denne formular
til at kontakte os

captcha