Fødevarekontrol

Fra ide til virkelighed

Beeliving starter op

Fra summende ide til summende bier

Beeliving startede som en spæd idé – og er nu ved at folde sig ud og blive til virkelighed.

Der var engang… sådan begynder mange eventyr. Og sådan begynder også eventyret om en lille idé om at skabe en socialøkonomisk virksomhed. Det er mange år siden Merete Due Paarup fik en ide om at der var for mange kedelige honningprodukter på markedet og at bierne kunne være interessante i forhold til at starte en socialøkonomisk virksomhed op.

Kolding kommune drøftede også dengang, hvordan man kunne får gang i det socialøkonomiske og Merete var med i nogle af de arbejdsgrupper, da hun sad som formand for det lokale erhvervsråd. Hun mente, at socialøkonomi kunne være et bud fremtidens virksomhedsmodel – men var frustreret over at der på trods af rigtig mange initiativer i kommunen og i erhvervsrådet ikke rigtig skete noget.

Det blev til ideen om Beeliving og summede rundt i hovedet på hende i mange år. En opfordring til at søge at komme med i Social Start-up projektet hos Den Sociale Kapitalfond, var det der fik ideen op af skuffen og frem i lyset – og siden da har der været drøn på projektet.

Hun fik en partner med Jes Grandt, der har kommer fra den grønne blomster branche og som har været med til at udvikle innovative koncepter til den grønne branche blandt andet i samarbejde med Jamie Oliver.

De har nu stiftet den socialøkonomiske virksomhed Beeliving… og her på siden kan du løbende følge med og få smagsprøver udfordringer, aktiviteter og alt det andet der følger med, når man vil starte et nyt projekt. Eventyret er kun lige startet.

X

Skriv Dig op til
vores nyhedsbrev

X

Brug denne formular
til at kontakte os

captcha