Fødevarekontrol

MÜSLIBAR

Muslibar_400x533

Et sødt og sprødt snack til tasken. Du kan selv erstatte opskriften med forskellige nødder og gryn alt efter smag og hvad du har i skufferne. Her er til ca 20 müslibarer.

Det skal du bruge:
200 g mandler
100 g cashewnødder
200 g gryn fx. havregryn, speltgryn eller 5-kornsflager
eller hele korn fx byg, durum eller spelt
150 g frø fx. hørfrø, sesam, græskarkerner eller solsikkefrø
120 g tørret frugt fx. bær eller abrikos
1,5 dl fast dansk honning
1,5 dl peanutbutter
0,5 dl kogende vand

Sådan gør du:
Mandler/nødder hakkes groft – og blandes med gryn og frø. Blandingen lægges på en bageplade med bagepapir og ristes i ovnen i 15 minutter på 180 grader.

Varm honning og peanutbutter i en gryde, hæld vandet over, og lad marinaden koge op. Rør til en jævn blanding. Hæld marinaden over massen, og bland godt.

Beklæd et ovnfast fad (ca 35 x 20 cm) med bagepapir, og fordel massen heri. Bag den nederst i ovnen ved 175 grader i 20 min.

Skær massen ud i ca. 20 barer.

X

Skriv Dig op til
vores nyhedsbrev

X

Brug denne formular
til at kontakte os

captcha