Lækker konfektkage

Konfektkage a la panforte
Det skal du bruge
- 300 gr forskellige nødder (hassel, mandel, valnød)
- 200 gr tørret frugt fx abrikos, rosin, blåbær
- 200 gr hvedemel
- 250 gr lokal honning
- 200 gr sukker
- TIPS: Du kan tilsætte forskellige krydderier, hvis du ønsker en endnu mere intens smag. Prøv fx med ½ tsk. stødt kanel, 1 knivspids stødte nelliker og 10 stødte, hele korianderfrø eller med revet appelsinskal.
Sådan gør du
Prøv denne lækre konfektkage, der er inspireret af den klassiske Italienske Panforte. Her til 16 lækre portionsstykker.
Rist nødderne i oven ved 170 grader i 10 min – hak dem groft. Tag den tørrede frugt fx abrikos, rosiner – hak dem fint eller klip dem i små stykker. Bland nødder og frugt med hvedemel. Varm honningen i en gryde og hæld sukkeret i – når det hele er smeltet hældes det i nøddeblandingen. Ælt det godt sammen til en kompakt dej. Bag den i ovnen i ca 40 min.
Lad den køle af og opbevar kagen i lufttæt dåse – kan holde sig op til en måned… altså hvis du kan holde fingrene fra den.