Fødevarekontrol

Hyldeblomstdrik

Hyld_400x533

Hyldeblomst smager af sommer og man kan ikke lave for meget. Drik det iskoldt på en varm sommerdag eller mix det med hvidvin eller champagne i velkomstdrinken. Her kommer en skøn variant, hvor vi erstatter sukker med halvt så meget honning.

Det skal du bruge:
50 blomsterskærme
3 økologiske citroner
3 spsk. citronsyre
1 kg dansk honning
2 liter vand

Sådan gør du:
Ryst blomsterskærmene, så der ikke er små dyr tilbage. Læg dem i en stor gryde. Skær citronerne i tynde skiver og læg dem over skærmene. Drys citronsyre og honning over. Hæld det over med kogende vand og rør rundt.

Læg låg på gryden og sæt den i et køligt rum 3 dage.
Rør i gryden af og til.

Hæld saften gennem et rent klæde og fordel den i flasker. Opbevar den i fryser, køleskab – hvis du bruger den hurtigt,
eller udfør en ægte henkogning af det hele.

Vel-BI-komme

X

Skriv Dig op til
vores nyhedsbrev

X

Brug denne formular
til at kontakte os

captcha