Hveder med honning

Det skal du bruge
- 75 g groftmalet hvedemel (grahamsmel)
- ca. 425 g hvedemel
- 3 spsk honning
- 1 1/2 tsk. stødt kardemomme
- 1 tsk. groft salt
- 25 g gær (en halv pakke)
- 1 1/2 dl letmælk
- 100 g smør
- 1 1/2 dl vand
Sådan gør du
Her er lige en opskrift på, hvordan du kan lave hveder med honning.
Bland de to slags mel med kardemomme og salt. Smelt smørret. Smuldr gæren i mælken og rør smeltet smør, honning og vand i. Rør blandingen i melet. Ælt dejen grundigt, til den er glat og smidig.
Tril en pølse af dejen og form 12 boller. Læg bagepapir i en bageform eller et ovnfast fad på ca. 25 x 20 cm. Læg bollerne tæt med ca. 1 cm?s afstand. Lad dem hæve i 2 timer. Forvarm ovnen til 200 grader. Sæt bagepladen på nederste ribbe og bag i ca. 25 minutter. Lad hvederne køle af på bagerist.
Flæk dem og rist dem sprøde på en brødrister eller på en tør varm pande. Nyd med smør, syltetøj eller naturligvis … honning.
God bededag til alle