Fødevarekontrol

Honningkarameller

opskrift på honningkarameller

Hjemmelavede karameller er et HIT !

Det skal du bruge

Sådan gør du

Hjemmelavede honningkarameller er sød forkælelse – og helt perfekte til værtinde eller kalendergaver. De er også hyggelige at lave med ungerne.

Kog sukkeret med en lille smule vand til sukkeret er helt opløst. Tilsæt smør og lad det smelte. Kom honningen, et nip salt og glukosen i gryden og lad det blive opløst i blandingen. Tilsæt til sidst fløden.

Lad karamelmassen koge til ca. 125 grader – brug sukkertermometer. Nar karamelmassen er færdigkogt, hældes den i en bradepande og stilles til side. Ikke i køleskab, da dette vil danne kondens og få massen til at klistre.

Når den er let afkølet og stadig blød, så du kan arbejde med den klippes karamelmassen i passende mundrette stykker – ryst dem i flormelis så de ikke klistrer sammen – eller pak dem i cellofanpapir.

X

Skriv Dig op til
vores nyhedsbrev

X

Brug denne formular
til at kontakte os

captcha