Fødevarekontrol

Honningkager – den langsomme, men gode

opskrift på honningkager

Honningkager er bare bedst. Her får du opskriften på den ægte klassiske honningkage bagt på fordej. Det tager tid – men er absolut ventetiden værd. Du kan godt snyde og sætte den igang nu og så bage dem lige før jul.

Det skal du bruge

Sådan gør du

Man kan lave honningkager på flere forskellige måder. Denne opskrift tager lang tid at følge, men dine honningkager bliver super gode!

1 MÅNED FØR: Varm honningen op til den smelter. Ælt den varme honning og hvedemel godt sammen i en skål, og kom det i en bøtte med låg på. Gem fordejen på et ikke for lunt sted, fx i et køkkenskab, i minimum 1 måned, før du går videre med den. Den kan blive lidt hård – men det ordner sig.

PÅ DAGEN: Kom æggeblommerne ud i en skål, og rør hjortetaksalten ud i dem. Rør potasken ud i et par skefulde vand. Bland æggeblommerne og potasken i fordejen, tilsæt kanel, ingefær og nellike, og ælt dejen godt sammen , ca. 6-8 minutter. Det kan virke umuligt – men bare bliv ved. Rul dejen ud på et melet bord, til den er ca. 4 mm tyk, og stik eller skær den ud som hjerter. Sæt hjerterne på en bageplade som er smurt med lidt olie og drysset med mel, og bag dem i 8–10 minutter ved 180°.

Mærk forsigtigt på hjerterne, om de er færdigbagte – det gør du ved forsigtigt at presse en finger ned på toppen – og efterlader det et aftryk af fingeren.

Afkøl hjerterne på en bagerist. De kan pensles med smeltet mørk chokolade. Resten kan holde sig minimum 1 måned i køleskabet uden at blive tørre.

X

Skriv Dig op til
vores nyhedsbrev

X

Brug denne formular
til at kontakte os

captcha