Fødevarekontrol

Gløgg med honning

gløgg med honning

Hyggelig krydret julegløgg

Det skal du bruge

Sådan gør du

Hjemmelavet gløgg med honning smager så bierne summer selvom det er koldt og det er december. Her er koncentrat til 4-6 flasker vin.

Riv skallen fra appelsinerne og citronen, så du ikke får det hvide med. Skær ingefær i skiver. Tag alle krydderierne, citrusskaller, ingefær, honning og vand – og hæld det hele i en gryde og lad den simre 1 lille time og lad den køle af og lad den stå og trække køligt i et par dage. Derefter skal ekstrakten passeres igennem en fintmasket sigte eller et kaffefilter. Hæld ekstrakten på flaske med tætsluttende låg. Ekstrakten skal opbevares i køleskabet og kan holde sig i ca. 3 uger.

Ekstrakten smager fantastisk både med rød- og hvidvin. Den fungerer også godt til en ikke-alkoholisk gløgg blandet op med hyldeblomst eller med solbærsaft. Mmmmmm

X

Skriv Dig op til
vores nyhedsbrev

X

Brug denne formular
til at kontakte os

captcha