Gløgg med honning

Hyggelig krydret julegløgg
Det skal du bruge
- En lille håndfuld nelliker
- kardemomme
- enebær
- stjerneanis og allehånde
- 1 muskanød
- 4-5 kanelstænger
- 100 gr frisk ingefær
- 1 stang vanilje
- 2 øko appelsiner
- 1 øko citron
- 300 gr lokal honning
- 1,5 l vand
Sådan gør du
Hjemmelavet gløgg med honning smager så bierne summer selvom det er koldt og det er december. Her er koncentrat til 4-6 flasker vin.
Riv skallen fra appelsinerne og citronen, så du ikke får det hvide med. Skær ingefær i skiver. Tag alle krydderierne, citrusskaller, ingefær, honning og vand – og hæld det hele i en gryde og lad den simre 1 lille time og lad den køle af og lad den stå og trække køligt i et par dage. Derefter skal ekstrakten passeres igennem en fintmasket sigte eller et kaffefilter. Hæld ekstrakten på flaske med tætsluttende låg. Ekstrakten skal opbevares i køleskabet og kan holde sig i ca. 3 uger.
Ekstrakten smager fantastisk både med rød- og hvidvin. Den fungerer også godt til en ikke-alkoholisk gløgg blandet op med hyldeblomst eller med solbærsaft. Mmmmmm