Fransk Nougat

Det skal du bruge
- 150 gr mandler (eller nødder)
- 5 dl sukker
- 1 knivsspids salt
- ½ dl lokal honning
- 1¼ dl vand
- TIPS: Du kan bruge forskellige andre nødder eller tørrede frugter i stedet for mandler.
Sådan gør du
Fransk nougat er skøn konfekt skabt på honning. Det kræver lidt tålmodighed… men er det hele værd. Her er til ca. 30 gode bidder:
Rist nødderne. Rør sukker, salt, honning og vand sammen i en tykbundet gryde, og lad det koge ved middel varme i ca. 1 time, til massen er blevet tyktflydende og lysegul.
Lav så ”knækprøven”: Dyp en træpind, først i massen og derpå i koldt vand. Sukkerlaget skal stivne med det samme, blive klart og glasagtigt og kunne brækkes, men der skal dog være en smule sejhed tilbage. Sådan gør du: Rist 150 g mandler (eller andre nødder). Rør 5 dl sukker, 1 knivspids salt, ½ dl lokal honning og 1¼ dl vand sammen i en tykbundet gryde, og lad det koge ved middel varme i ca. 1 time, til massen er blevet tyktflydende og lysegul.
Lav så ”knækprøven”: Dyp en træpind, først i massen og derpå i koldt vand. Sukkerlaget skal stivne med det samme, blive klart og glasagtigt og kunne brækkes, men der skal dog være en smule sejhed tilbage.
Pisk 1 dl æggehvider meget stive, og hæld i en tynd stråle den varme sukkerlage i, mens du fortsat pisker. Bliv ved med at piske, indtil du har en sej og glat masse – jo længere, jo bedre, for desto sejere bliver den færdige nougat.
Hak nøddekerner groft, og rør dem i massen. Hæld nougaten ud på en oliepenslet marmorplade eller bagepapir, og form den til
ca. 2 cm brede stænger.
Stil dem køligt og tørt (ikke i køleskabet) natten over, og skær dem så i lige store stykker. Læg dem evt. i små papirforme eller pak dem i cellofan og opbevar dem i en dåse.