Fødevarekontrol

Æblekage med nødder og honning

opskrift æblekage

Æbler er fantastiske med honning og lige nu bugner det med skønne danske æbler. Prøv den klassiske æblekage i en lækker knasende udgave med honningristet nødderasp.

Det skal du bruge

Sådan gør du

Skræl æblerne og skær dem i grove tern. Skrab vaniljekornene ud af en stang vanilje og gem dem. Klip stænglen i mindre stykker. Kog vand, honning og vaniljestang op, og tilsæt æblerne. Damp dem møre under låg i 5-10 min. Rør vaniljekornene i. Afkøl æblerne helt i lagen.

Nødderasp: Hak mandler/nødder groft. Skræl citronen helt tyndt, og hak skallen meget fint. Smelt 2 spsk lokal honning på panden, og rør en lille klat smør i, når den bobler. Vend nødder og 4 spsk rasp i og rør til det er gyldent. Vend citron i til sidst. Hæld blandingen på bagepapir, og køl den helt af.

Anret din æblekage: Tag æblestykkerne op af lagen, og læg dem lagvis med nødderaspen i ikke for store glas. Fordel flødeskum på toppen, eller server din æblekage i en skål.

Velbekomme!

X

Skriv Dig op til
vores nyhedsbrev

X

Brug denne formular
til at kontakte os

captcha