Fødevarekontrol

Smagen af honning

honey_smagenaf_banner[1]

Honning smager af solskin, af blomster, vind og vejr. Smagen af honning er forskellig alt efter hvilke blomsterne bierne har besøgt. Det kan variere fra den lyse milde forårshonning til den mørke krydrede lynghonning.

De milde honninger er: Forårs- og sommerhonning og er honning skabt på kløver, mælkebøtte, raps og solsikke. De kraftige honninger er: Sommer- og sensommerhonning og er skabt på lyng, lind, timian og honning fra skoven.

Honningens egenskaber kommer fra nektar fra blomster bierne samler fra blomsterne. Både smag, farve og tekstur afhænger af hvilke blomster bierne har besøgt.

Nektar er rig på rørsukker, druesukker eller frugtsukker, men indeholder også mineralske stoffer og duftstoffer. Bierne tilsætter enzymer i deres bimave og spalter rørsukkeret til frugtsukker og druesukker – og det er det der giver honningen den særlige smag. Nektaren er forskellig fra plante til plante – og det er derfor det giver forskellige blomster forskellig smag til honningen.

Når du skal smage på honning, så skal du gøre ligesom når du smager på vin eller whiskey. Du skal sanse den. Vurdere dens farvespil, konsistens, duft og smage langsomt. Så vil du opleve hvordan honningen folder sig ud med spændende smagsnoter og eftersmage, der får enhver whiskeysmagning til at blegne.

X

Skriv Dig op til
vores nyhedsbrev

X

Brug denne formular
til at kontakte os

captcha